miercuri, 14 ianuarie 2015

Moristile copilariei DIY

Pare simpla, asa-i? Chiar este simpla ... de facut ;), caci folosita ca decor este mi-nu-na-ta ! Imi amintesc moristile din copilaria mea, mi se pareau magice, colorate, vesele. Ma intrebam deseori daca se invarte doar datorita vantului sau daca nu cumva vreun personaj invizibil sufla magie asupra ei ... Sa va amintesc si de cantecul copiilor in care "bate vantul frunzele, se invartesc moristile"? 

Prima moara de vant a fost descrisa de catre Heron din Alexandria, care a fost un inginer grec din perioada 10 - 70 d. Hr., si a fost utilizata pentru a pune in functiune o orga. Istoria atesta existenta primelor mori de vant undeva in secolul al XII-lea d.Hr., in Persia. Aceasta avea un ax vertical, in jurul caruia existau intre sase si douasprezece pale confectionate din rogojini de stuf, iar energia generata la suflarea vantului era utilizata pentru a macina cereale.
Morile de vant sunt utilizate si astazi, mai ales in zonele unde vantul sufla mai puternic, energia eoliana fiind o sursa inepuizabila de energie. Mai multe despre morile de vant gasiti aici.

Asadar, aveti nevoie de o foaie colorata (un patrat), poate fi si cu diferite modele, foarfece simplu sau cu model, lipici sau piuneze, un bat simplu sau colorat si diverse accesorii (nasturi, fluturi, orice va place pentru a folosi in centrul moristii).


Se taie patratul pe directia diagonalelor pana aproape de mijloc. Putem taia drept sau putin curbat si putem folosi un foarfece simplu sau cu model.


Urmeaza sa prindem cate un colt din fiecare triunghi format de punctul din centru, unde pot fi prinse fie cu o piuneza, fie cu brads (sunt niste piuneze cu doua picioruse ), fie le putem lipi si atasa diverse accesorii cum ar fi nasturi.





Prindem morisca de un bat simplu sau colorat. Putem folosi chiar un creion in loc de bat. V-am spus ca sunt simple de facut. 


Acum stim sa facem moristile copilariei ... sa va arat si cateva fotografii cu decoratiuni la care s-au folosit aceste frumoase sfarleze ;)






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...