marți, 20 ianuarie 2015

Teatrul cu Marionete

Atmosfera dintr-o sala de teatru pentru copii este de cele mai multe ori plina de veselie, de hohote de ras. Toti copiii invata prin joc, iar teatrul, mai ales cand cei mici devin ei insisi mici actori sau papusari, are un rol important in formarea lor ca viitori adulti.


Teatrul cu marionete starneste fantezia si creativitatea celor mici. Educatia prin arta, implicit prin arta teatrala aduce numeroase beneficii pentru o dezvoltare armonioasa. Nu doar ca dezvolta copiilor imaginatia, dar le dezvolta si gustul pentru frumos. Marionetele prind viata in mainile copiilor, acestia atribuindu-le sentimentele lor. Povestile create, plasmuite de cei mici, pot oferi parintelui informatii pretioase despre caracterului copilului.


Cursurile de teatru si piesele puse in scena ajuta la imbogatirea cunstintelor generale ale copiilor. Ei patrund in noi universuri si afla lucruri noi si interesante. Prin teatru copiii isi insusesc vorbirea corecta, fluenta, expresiva. Teatrul implica diverse activitati didactice (educatia limbajului, activitati practice, educatie muzicala, etc.).


"Copilaria este intervalul definitoriu din viata fiecaruia dintre noi, care marcheaza punctele de referinta a personalitatii. Teatrul se apropie de particularitatile copilariei pein ceea ce ii este propriu: jocul. Acesta este un instrument foarte potrivit in educatia copilului, care nu face o distinctie clara intre joc si invatare"sustine psihologul Carmen Anghelescu.
Teatrul ajuta activ la dezvoltarea abilitatilor de invatare, ceea ce reprezinta o baza pentru perioada scolii.

Teatre pentru copii in Bucuresti:
Teatrul Ion Creanga
Teatrul Tandarica
Teatrul Excelsior
Opera Nationala pentru Copii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...