miercuri, 27 august 2014

Pregatiri pentru un nou an scolar

Luna septembrie este echivalentul revenirii celor mici la scoala. 
Inceperea unui nou an scolar inseamna in primul rand schimbarea programului lejer din perioada vacantei de vara. Activitatile recreative trec in plan secundar, programul devine mai organizat, revenim la o ora de culcare adecvata trezitului la 7 dimineata. Un ritual in ceea ce priveste odihna si alimentatia ajuta copilul la o mai buna concentrare asupra programului de scoala. Organismul copiilor are nevoie de o perioada de adaptare, de trecere de la zilele pline de joaca la activitati scolare organizate. 

Daca pe tot parcursul vacantei copilul a citit si a lucrat suplimentar, acum, inainte de inceperea scolii, putem sa il ajutam sa isi reaminteasca esenta temelor si lecturilor de vacanta.
 Ideal este ca parintii sa aiba deja lista de rechizite si, impreuna cu cel mic, sa inceapa achizitionarea celor necesare: stilou, creioane, carioci, acuarele, caiete, carti, ghiozdan (de preferinta unul ergonomic), etc ... Este de asemenea, momentul sa verificam garderoba pentru scoala. 

Scoala inseamna si socializare, capacitatea copilului de a crea relatii cu alti colegi si cu profesorii. Reamintiti-le copiilor cuvintele "magice" (multumesc, te rog) si regulile simple de buna purtare (sa isi astepte randul, sa nu minta, sa se scuze atunci cand este cazul). 
Empatizati cu copilul dumneavoastra, trecerea de la joaca la programul scolar este dificita, dar si plina de entuziasm in revederea colegilor si a profesorilor. 
Va dorim un an scolar plin de realizari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...